Velkommen til Kennel Svanekær


fredag den 4. juni 2010

Hvem er vi...




Vi hedder Inge og Arild Vennike og er indehavere af Kennel Svanekær, et nedlagt landbrug ved Sejerø bugten, hvor vi i de sidste syv år har opdrættet Newfoundlændere.

Vi er begge pensionister og kan råde over døgnets 24 timer, det giver os indhold i hverdagen og som regel mangel af tid.

Med denne blog vil vi fortælle om alle de udfordringer, oplevelser og overvejelser vi får i det daglige arbejde med vores dyr.

Hvorfor overhovedet opdrætte? Hvis det er drømmen om hurtigt og let tjente penge så glem alt om det. At vælge et liv som opdrætter er krævende og intet kommer af sig selv. Det er et heltidsjob og du er bundet til dine dyr, så ferier og golfrejser, som mange ellers forbinder med en pensionist tilværelse, er der ikke tid til.

Hvis du derimod nærer en oprigtig kærlighed og interesse for racen så er du godt begyndt.. Det hver morgen at blive vækket af glade livlige hunde er for os i sig selv, begrundelse nok for at beskæftige sig med Newfoundlændere.
Det er livskvalitet med pels og fire ben og det er en tilværelse hvor du hver dag bliver klogere på dig selv og dine hunde.

Vores første erfaringer med Newfoundlænder racen høstede vi da vi sidst i firserne anskaffede ”Skrækkelige Olfert” en sort han Newfoundlænder som familie hund.
Han gav os en mængde oplevelser og blev hurtigt, i kraft af sin natur, en uundværlig del af vores familie.

Engang midt i halvfemserne realiserede vi en gammel drøm om for alvor at flytte på landet. Vi solgte murmester villaen og købte et nedlagt landbrug ved Eskebjerg i stedet.

Vi lagde ud med et ægte hobby landbrug med frilandsgrise, får og en enkelt shetlandspony, Sofi, som vi stadig har. Vi blev dog hurtigt interesserede i hundeavl; og får og grise blev skiftet ud med Newfoundlændere, dog i en noget mindre målestok.

I dag har vi 4 tæver og 2 hanhunde som vi deler vores dagligdag med. Derudover faldt vi for et par år siden for den Norske skovkat som vi i dag også opdrætter.

















Hvis du skulle have fået lyst til at se mere til vores dyr så kig forbi vores hjemmeside…
http://www.kennel-svanekaer.dk/


Med Venlig Hilsen
Inge og Arild Vennike på Kennel Svanekær

Ingen kommentarer:

Send en kommentar